Evropa

10 zanimljivih evropskih destinacija za medeni mesec

Odlazak na medeni mesec je najbolji način da započnete zajednički život sa svojim životnim partnerom i vreme kada treba da uživate u beskrajnoj ljubavi i romantici.

Bilo da više volite aktivni ili pasivni odmor, smeštaj u centru grada, periferiji ili selu, sigurno ćete naći neki od odličnih smeštaja na lokaciji koju izaberete.

Evo nekoiko predloga za destinacije za medeni mesec koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Jasno je da nećete moći da posetite baš sve, ali koju god da odaberete nećete se pokajati. U krajnjem slučaju, medeni mesec jeste prvo putovanje nakon venčanja, ali ne mora da bude i jedino. Nakon zvaničnog, prvog putovanja, možete posetiti i neke druge ili drugačije lokacije i destinacije.

Uživajte u slatkim mukama, odabiru jedne od najdivnijih i najromantičnijih destinacija.

  1. Pozitano, Italija

Ovaj mali gradić nalazi se na južnom delu Italije. Smešten je na planini Lataro sa koje se pruža predivan pogled na more. Obala Amalfi je još jedna obala sa gradom šarenih kuća isklesanih u steni.

Još jedna prednost ovog mesta koje će vaš medeni mesec učiniti još prijatnijim je predivna plaža, sa čistom vodom i peskovitom ili šljunkovitom podlogom. Na 70 minuta vožnje nalazi se italijanski grad Napulj, koji svakako vredi obići.

  1. Pariz, Francuska

Pariz je jedan od najpopularnijih gradova u Evropi. Parovi prosto obožavaju da ga posećuju tokom svog medenog meseca.

Hotel u blizini Jelisejskih polja, kao i brojni muzeji, restorani, Trijumfalna kapija i Ajfelova kula samo su neki od sadržaja koji vas čekaju na ovoj lokaciji.

  1. Lisabon, Portugal

Ova zanimljiva evropska destinacija je kao stvorena za medeni mesec. Svoje prve zajedničke dane u braku možete provesti u Lisabonu i posetiti Porto, Sintru, najzapadniju kopnenu tačku evropskog kontinenta Cabo da Roca ili pak obalu Algarve na samom jugu.

  1. Kapri, Italija

Ostrvo Kapri je smešteno u napuljskom zalivu, kraj Sorentinskog poluostrva. Veoma je živopisno i lepo, upravo zato što je nastalo od krečnjačke stene.

Ovo ostrvo je jedno od najelitnijih evropskih destinacija, pa je prava prilika počastiti se tokom svog medenog meseca.

  1. Ostrvi Krf, Grčka

Ostrvo je jedno od sedam jonskih ostrva. Bogato je prirodnim lepotama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Grad Kerkira odiše posebnom morskom atmosferom i u njemu možete uživati u vinu, muzici, plesu i dobroj hrani. Ukoliko planirate da medeni mesec spojite sa letovanjem ovo je idelna destinacija za vas.

  1. Toskana, Italija

Za parove koji imaju sreće da baš na ovoj najživopisnijoj italijanskoj regiji izgovore sudbonosno da, možemo reći da su pravi srećnici.

Za one koji nemaju tu mogućnost, ostaje varijanta da u proleće, kao najlepše doba godine, posete ovo neverovatno mesto. Poznata je po najboljim vinskim podrumima, prelepim pejzažima i najlepšim zalascima sunca.

  1. Nica, Francuska

Nica je jedan od 5 najnaseljenijih gradova Francuske. Sa vrlo pogodnom klimom tokom cele godine i najlepšom lokacijom na Azurnoj obali, Nica je sve češće favorit mnogih mladenaca kada je reč o odabiru destinacije za medeni mesec.

  1. Prag, Češka

Najočuvaniji grad Evrope često je vrlo interesantam turistima, a naročito parovima. Čitav grad je pod žaštitom UNESCO-a, a zbog svoje lepote i bogatsva, poznat je još i kao Zlatni Prag.

Jedan je od retkih gradova koji nisu stradali tokom II Svetskog rada, a Karlov most, Praški dvorac, katedrala Svetog Vida, Starogradski trg, Astronomski sat i hram Device Marije Tinske su samo neke od znamenitosti ovog mesta.

  1. Rim, Italija

Kao glavni i najveći grad Italije, Rim je jedna od omiljenih destinacija zaljubljenih parova. Dobra klima tokom čitave godine, ostavlja vam na raspolaganju da sami odaberete vreme odlaska na medeni mesec.

Bogato kulturno-istorijsko nasleđe i znamenitosti popuniće kvalitetno vreme koje želite da provedete u pokretu, a odlični hoteli i restorani učiniće da se osećate kao kod kuće.

  1. Can, Francuska

Poslednja i ništa manje zanimljiva destinacija je Kan. Na istoku Sredozemne obale, u regiji Provansa, na samoj granici između Azurne obale i prelepih Alpa nalazi se ovo poznato turističko mesto.

Samo neke od znamenitosti su Filmski festival u Kanu, La Croissette predivno šetalište koje simbolizuje glamur u Kanu, ostrvo Svete Margarete na samo 15 minuta vožnje od Kana, i mnoge druge, učiniće da se se osećate posebno na svom putovanju sa svojom voljenom polovinom.