Blog

3 aplikacije pomoću kojih brzo i lako možete da rezervišete svoj odmor

Da li putujete na neviđeno? Jeste li avanturističkog duha?

Nakon nekoliko napornih meseci, vreme je za odmor. Sedam, deset ili petnaest dana odmora na moru, planini ili nekoj egzotičnoj destinaciji može vas i te kako pripremiti za naredni radni period. A da biste brzo i lako pronašli željenu destinaciju dovoljno je samo da imate dve aplikacije na svom mobilnom telefonu.

Da, da, samo nekoliko klikova vas deli do odmora. Dobro, nije samo klik važan. Važan je i novac, ali čim planirate odmor, podrazumeva se da ste finansijski spremni za putovanje.

U tom slučaju, vreme je da krenete u pretragu. Najbolje bi bio da iskoristite sve prednosti koje nudi savremena tehnologija, jer uz pomoć samo tri aplikacije brzo i lako možete naći smeštaj u bilo kojem mestu, gradu, državi. Reč je o aplikacijama Booking.com, Tripadvisor i AirBnb.

Svaka aplikacija služi svrsi, a mi ćemo predočiti prednosti koju svaka od njih ima. Naravno, potrebno je da posedujete mobilni novije generacije kako biste ovim aplikacijama pristupili preko telefona.

A ako vam je mobilni zakazao i ne reaguje na klikove, onda je vreme da se prelista ponuda, a danas je moguća i online prodaja mobilnih telefona, pa brzo i lako i opet na klik možete imati novi telefon.

Apartman u tri klika preko aplikacije Booking.com

Ponuda apartmana i hotelskog smeštaja širom sveta, a među kojima je i Srbija, svrstava Booking.com među najpopularnije sajtove za pretragu populatnih destinacija.

Ogromna baza podataka sigurno  vas neće ostaviti ravnodušnim, a jedno je sigurno.

Dovoljno je samo nekoliko jednostavnih koraka kako biste rezervisali smeštaj na željenoj destinaciji.

Različite informacije dostupne su na ovom sajtu, pa osim slobodnih apartmana i hotelskih soba, jasno možete videti cenu smeštaja, popuste, ali i sadržaj objekta i i kratak opis, kao i druge važne informacije i posebna pravila u vezi sa određenim objektom.

Takođe, ako želite da se uverite kakav ste izbor napravili, pogledajte komentare i utiske drugih gostiju.

Za one koji se dvoume oko destinacije, treba ukazati da se planirane rezervacije mogu sačuvati, a takođe se može pogledati i nedavna pretraga, pa izvolite. Pretražite aplikaciju i brzo i lako odaberite željenu destinaciju.

Za nove i uzbudljive destinacije tu je TripAdvisor!

TripAdvisor svoju ponudu ima i na srpskoj jeziku, baš kao i Booking.com. Pomoću ove aplikacije možete odabrati željeni grad, restoran, hotel ili neku posebnu turističku atrakciju

. Takođe, ako žlite da rezervišete večeru u nekom posebnom restoranu, dovoljno je da odaberete određeno mesto i u samo nekoliko klikova možete izabrati restoran koji poslužuje vašu omiljenu hranu.

Ako u jednom gradu želite da posetite sve atrakcije, ali i da prisustvujete tekućim događajima ili šoping destinacijama, onda je TripAdvisor prava aplikacija za vas.

Svoje utiske možete podeliti u komentaru ispod izabranog hotela, restorana, bara ili kafića, a možete i da saznate dodatne informacije u vezi sa određenim mestom u komentarima drugih turista ili pretragom ostalih informacija kao što su radno vreme, web sajt, adresa, broj telefona i dr.

Sve popularniji AirBnb

U prethodnih nekoliko godina u svetu je sve popularniji online servis pomoću kojeg se spajaju direktno domaćini koji nude smeštaj, bilo kauč, dnevnu sobu ili ceo stan turistima iz svih krajeva sveta. Jedna, dve, tri večeri ili nekoliko dana dovoljan je priod za iznajmljivanje smeštaja, a rentijeri su mahom obični ljudi koji nude sostvenu nekretninu za prenoćište.

Upravo zbog brzog i lakog rezervisanja smeštaja na dan, aplikacija AirBnb je posebno interesantna svim avanturistima, pa i onim turistima koji bi da uštede i da za manje novca što više vide. Danas se čini da AirBnb nije samo zanimljiv turistima, već i stanodavcima, a i kod nas je sve više onih koji smeštaj oglašavaju i koji prenoćište traže preko ove online platforme.