Blog

Koje skrivene trikove Android telefoni imaju?

Mnoge trikove Android telefoni kriju, a da korisnici o njima nemaju pojma.

Reč je o opcijama koje mogu biti poželjne i veome praktične, a samim tim će zahvaljujući njima korisničko iskustvo biti bolje.

Međutim, kada se uređaj pokvari, onda trikovi ne pomažu, već jedino servis telefona može da vam u život vrati vašeg digitalnog ljubimca. No, mi smo istražili nekoliko trikova za koje malo korisnika Android uređaja zna.

Koristite više aplikacija istovremeno!

Za svakog korisnika je veoma zgodna opcija pokretanje više aplikacija istovremeno.

Tako, recimo, istovremeno možete pisati beleške i slušati muziku na Youtube-u ili proveravati elektronsku poštu.

Ako želite da aktivirate ovu opciju, onda je bi trebalo da izaberete dugme Overview koju poseduju Android uređaji i onda izaberite aplikacije koje želite da istovremeno funkcionišu.

Nakon što na dugme kliknite do gornjeg ćoška ekrana prevucite aplikaciju, a onda sa sledećom aplikacijom ponovite postupak.

Učinite slike ili tekst vidljivim!

Želite manji tekst i veće slike ili obrnuto? Prema svojoj volji izaberite to na svom Android telefonu.

To znači da više nećete morati da se mučite sa čitanjem teksta, ali ni sa skrolovanjem, jer sada lako možete više sadržaja ubaciti ili povećati slova na svom ekranu.

Da biste ovu funkciju pokrenuli neophodno je da otvorite opciju Podešavanja, zatim izaberete Ekran, a onda Veličinu fonta i podesite je prema sopstvenoj želji.

Promenite automatski podešene aplikacije!

Kada nešto želite da uradite na svom mobilnom izaberite aplikacije koje želite da budu automatski uključene, odnosno tzv. default aplikacije.

Tako, recimo, ako kliknete na link koji vam je u mejlu stigao, onda će vam se on otvoriti u default aplikaciji koja je podešena za pristup Internetu.

S obziorm na to da ima veliki broj aplikacija koje mogu da vam koriste kako biste uradili sve što želite, onda korisnik sam odlučuje koja će aplikacija automatski da se otvara kada je to neophodno.

Da biste ovu opciju podesili, onda treba da odete na Podešavanja, zatim uđete u Aplikacije i onda izaberete zupčanik koji se nalazi u gornjem desnom uglu.

Bilo koju kategoriju da izaberete moći ćete da vidite koje već instalirane aplikacije mogu da budu podešene kao automatske. Od korisnika zavisi koju će aplikaciju izabrati.

Za različite stvari podesite različitu jačinu zvona!

Ako želite ovu zgodnu opciju da aktivirate, onda ćete i to veoma lako uraditi, Dovoljno je samo da pritisnete dugme za utišavanje/pojačavanje zvuka.

Tada će se pojaviti meni u kojem možete podesiti jačinu zvuka. Kada meni proširite, moći ćete odvojeno da izaberete jačinu zvuka za alarm, zvono i multimedijalni sadržaj.

Izgubljene notifikacije nisu izgubljene!

Da li se i vama nekada desilo da izbrišete obaveštenje pre nego što ste ga uopšte i pročitali? Ne brinite, ipak nije sve izgubljeno.

Međutim, opcija za vraćanje obaveštenja se ne nalazi tako lako. Najpre kliknite na prazan ekran i držite sve vreme dok se ne pojavi pop-up meni.

Onda izaberite Vinjetu i aktivirajte prečicu za Podešavanje.

Zatim na prazan deo ekrana ovu ikonicu prebacite i onda će da iskoči lista.

Iz nje izaberite Notification log i da biste otvorili istoriju obaveštenja kliknite na ikonicu.