Evropa

Nea Vrasna Grčka – iskustva, utisci, plaže, slike, cene

Poznato je da Grčka svake godine okuplja veliki broj turista. Grčke plaže su izuzetno čiste i uređene, more je prozirno, a cene uglavnom pristupačne.

Osim toga, u Grčkoj se nalaze razni kulturno-istorijski spomenici koji svedoče o davnim vremenima i bitkama koje su se vodile na ovom prostoru. U Grčkoj postoji veliki broj letovališta u koja turisti odlaze svake godine, ne samo turisti iz naše zemlje nego i iz cele Evrope i sveta. U novije vreme se gradi sve veći broj turističkih mesta, a jedno od njih je i Nea Vrasna.

Upravo o ovom mestu će biti reči u ovom tekstu. Reći ćemo vam gde se nalazi Nea Vrasna i kako izgleda ovo mesto. Osim toga, imaćete priliku da vidite kakva su iskustva i utisci onih koji su već bili u Nea Vrasni, tako da vam to može pomoći da i vi steknete bolji utisak o ovom mestu.

Takođe, imaćete priliku i da pročitate kakve plaže se nalaze u ovom mestu, ali i kakve su cene u Nea Vrasni. Ako biste voleli da saznate više o ovom turističkom mestu, nastavite sa čitanjem ovog teksta. Sigurni smo da ćete naći zanimljive informacije koje će vam pomoći da bolje razumete kakvo je mesto u pitanju i da odlučite da li ćete i sami letovati u Nea Vrasni.

Gde se nalazi Nea Vrasna i kako izgleda?

Nea Vrasna je manje turističko mesto koje se nalazi blizu grada Vrasna, po kojem je i dobilo naziv. Nea Vrasna izlazi na Egejsko more  i udaljena je oko 80 km od Soluna. U ovom mestu živi svega oko 2500 ljudi.

U Nea Vrasni se nalazi veliko šetalište, na kojem se mogu naći brojni restorani, kafići i radnje. U ovom mestu postoje dva velika supermarketa gde možete naći sve što vam je potrebno. U pitanju je dosta mirno mesto u kojem nema previše buke, a ulice su prostrane i lepo uređene. U Nea Vrasni se nalaze velike vile i nove kuće.

U nastavku ćete videti nešto više o utiscima i iskustvima onih koji su boravili u Nea Vrasni.

Iskustva i utisci

Iskustva onih koji su već letovali u Nea Vrasni su dosta kontradiktorna. Sada se verovatno pitate zbog čega je to tako, šta je ono što se turistima naročito sviđa, a šta im je smetalo tokom letovanja. Pre svega, spomenućemo to da je ovo mesto izuzetno uredno i čisto, kao i većina drugih turističkih mesta u Grčkoj. S obzirom da je malo mesto u pitanju, sve se nalazi u neposrednoj blizini, pa nećete morati puno da pešačite.

Takođe, rekli smo da u ovom mestu nema puno buke. Upravo iz tog razloga ovde najčešće dolaze porodice sa malom decom, ali i stariji ljudi kojima je potreban mir. To ne znači da je Nea Vrasna monotono mesto. Kao što smo već rekli, postoje kafići i barovi u kojima omladina može uživati.

Ipak, oni nisu toliko bučni i ne remete mir koji vlada u ovom malom mestu. Svakako treba spomenuti i to da su stanovnici Nea Vrasne jako gostoljubivi i da će učiniti sve da biste se vi osećali prijatno.

Međutim, postoje neke stavke kojima turisti u Nea Vrasni nisu zadovoljni. Pre svega, to je činjenica da na plaži ne postoji plićak u kojem bi se deca igrala, o čemu ćete kasnije pročitati nešto više. Druga mana je to da mladi u ovom mestu ne mogu lepo da se provedu, jer nema kafića ni diskoteka koji bi radili do kasno u noć.

Takođe, neki koji su nezadovoljni letovanjem u Nea Vrasni navode i to da su često imali utisak da su u nekom selu, a ne u popularnom turističkom mestu. Mnogi turisti navode i to da se za iste pare može naći mnogo bolje letovanje u nekom drugom mestu u Grčkoj. U nastavku ćete imati priliku da vidite kakve su plaže u Nea Vrasni.

Plaže

U Nea Vrasni postoji jedna dugačka plaža, koja je delimično peščana, a delimično šljunkovita. Kao što smo već rekli, plaža u Nea Vrasni je izuzetno čista, tako da spada u grupu najčistijih i najurednijih plaža u Grčkoj. O tome svedoči i Plava zastavica koju je Nea Vrasna dobila od Evropske Unije. Voda na ovoj plaži je prozirna i ima tirkizno-plavu boju, što posebno oduševljava sve turiste.

Ono što se posebno dopada turistima jeste što mogu na ovu plažu da donesu i svoje peškire i suncobrane, jer jedan deo plaže je potpuno prazan.

Takođe, postoji i deo plaže koji je nalik svim ostalim plažama u Grčkoj. Naime, na njemu se nalaze ležaljke i suncobrani, tako da je dovoljno da naručite piće u obližnjem kafiću, kako biste mogli zauzeti ležaljku. Takav princip je u gotovo svim izletištima u Grčkoj.

Naravno, na plaži postoje i tuševi, za sve one goste koji nakon kupanja u moru vole da se istuširaju. Svakako treba spomenuti brojne restorani i barove koji se nalaze uz samu obalu i gde možete u bilo koje doba otići na piće ili ručak. Ovi restorani nude najfinije grčke specijalitete, a cene su izuzetno povoljne, što posetioci ovog mesta navode kao veliku prednost.

Iako je plaža Nea Vrasne nešto što fascinira kupače, treba navesti ipak i jednu manu. Naime, na plaži Nea Vrasne nema postepenog ulaska u vodu, odnosno nema plićaka u kojem bi se vaše dete moglo bezbrižno igrati. Čim se uđe u vodu posle par koraka je voda sve dublja, tako da se savetuje da uvek idete sa detetom. Nije to neka velika dubina, ali svakako ne postoji postepen prelaz od plitke do duboke vode, te zato budite oprezni. To je ono što posetioci Nea Vrasne navode kao manu, a naročito se po tom pitanju oglašavaju porodice sa malom decom.

Sada kada ste videli u kakvoj plaži možete uživati ako posetite Nea Vrasnu, reći ćemo vam i kakve su cene u ovom mestu i kakav je uopšte smeštaj.

Cene

U Nea Vrasni se nalazi više od 40 lepo uređenih smeštaja, odnosno vila i apartmana koji su uglavnom novijeg datuma. U skladu sa tim, sve je uređeno izuzetno lepo i usluga je na visokom nivou. Sada ćemo vam predložiti i par smeštaja koje naši turisti najćešće biraju. Reći ćemo vam gde se nalaze i koje su njihove prednosti.

U samom centru ovog mesta se nalazi Amalthea Palace, a do plaže ima samo nekih 70 m. Velika prednost ovog smeštaja je to što je dozvoljeno da se dovedu i kućni ljubimci, što je za mnoge posetioce od ključnog značaja. U sklopu ovog smeštaja postoji i parking, ali i kafić u kojem ćete naići na švedski sto. U svim apartmanima se nalazi klima, čajna kuhinja sa frižiderom, kupatilo i tv. Postoji i veliko dvorište u kojem turisti rado provode vreme nakon iscrpljujućeg dana na plaži.

Na samoj plaži se nalazi i smeštaj po imenu Littore Maris, koji ima predivan vrt sa ljuljaškom, ali i sa igralištem na kojem se deca mogu igrati. I u ovom smeštaju postoji klima, zvučna izolacija, ali i televizor i čajna kuhinja. Svakako gosti imaju i svoj privatan parking.

Neon Rooms je još jedan objekat u kojem se možete smestiti ukoliko dođete u Nea Vrasnu. Ovaj smeštaj se nalazi u neposrednoj blizini plaže, tako da nećete morati da pešačite. Svi apartmani su opremljeni po najnovijim standardima i nude odličnu uslugu.

Još neki od smeštaja u Nea Vrasni koji su izuzetno posećeni su apartmani Paradise, vila Alkis, Vintage House itd. Svakako je važno da se dobro raspitate pre nego što odlučite koji ćete smeštaj izabrati za sebe i svoju porodicu. Ipak, za šta god da se odlučite, sigurni smo da ćete biti jako zadovoljni uslugom i uslovima koje ćete naći u ovom smeštaju.

Što se konkretnih cena tiče, one su približne kao i u svim ostalim turističkim destinacijama u Grčkoj. Hrana i piće imaju približno iste cene kao u našoj državi, tako da ne morate nositi od kuće ništa za jelo jer nećete mnogo uštedeti. U restoranima u Nea Vrasni postoji zaista široka ponuda specijaliteta, a cena je dosta pristupačna. Ono što je zanimljivo jeste da u nekim restoranima postoje posebni popusti za naše turiste. To je takođe jedan od razloga zašto naši turisti rado odlaze u Nea Vrasnu i zašto odlučuju svoje letovanje da provedu upravo u ovom mestu.

Treba svakako spomenuti da se u Nea Vrasni nalazi i poznata LIDL prodavnica u kojoj možete naći šta god vam je potrebno za jelo i piće, a cene su jako povoljne. Kao što smo već rekli, u smeštaju ćete svakako imati svoj frižider i šporet, tako da možete i sami da pripremate šta god vam se jede.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da se bolje upoznate sa mestom Nea Vrasna koje se nalazi u Grčkoj i u koje odseda veliki broj naših turista. Kao što smo već spomenuli, u pitanju je manje mesto novijeg datuma, u kojem je usluga dobra, a cene pristupačne. Bilo da je u pitanju smeštaj, plaža ili gostoljubivost domaćina, sigurni smo da ćete biti jako zadovoljni. Grčki domaćini su inače naročito lepo raspoloženi prema ljudima koji dolaze iz Srbije, a već smo rekli da za srpske turiste nekada postoji i poseban popust.

Ukoliko biste voleli da idete na letovanje u Grčku, odnosno u neko malo, ali lepo uređeno i mirno mesto, savetujemo vam da to bude Nea Vrasna. Sigurno ćete uživati u kompletnoj usluzi koju ćete dobiti u ovom malom mestu, a bićete i jako zadovoljni plažom, koja je izuzetno čista i lepo sređena. Nea Vrasna je samo jedno od mnogobrojnih grčkih letovališta koja su proglašena za najčistija u Evropi.

Nema sumnje da ćete u ovom mestu pronaći mir i da ćete se opustiti. Ako ne volite preveliku buku, onda je Nea Vrasna pravi izbor za vas.

Nadamo se da ćete uživati u svom letovanju i da ćete se uveriti u sve lepote Nea Vrasne i njenog tirkizno-plavog mora.

Ipak, ako volite dosta da izlazite i da uživate u gužvi i u noćnom provodu, onda je bolje da potražite neku drugu turističku destinaciju.