Srbija

Romantična mesta u Srbiji za parove

Nema ničeg intimnijeg u vezi nego odlazak na zajedničko putovanje, daleko od očiju svih poznatih osoba i uživanje isključivo jedno u drugom. Filmovi nas uče da je sve što je potrebno za stvaranje romantične atmosfere nekoliko sveća, ugašena svetla i posute latice crvenih ruža. Ovo inače nije greška, ali nije ni na odmet sa vremena na vreme promeniti svoju lokaciju i iznenaditi i sebe i svog partnera nekim romantičnim putovanjem.

Neki parovi zaista i ne biraju svoju destinaciju, dok god su samo njih dvoje sami i daleko od svih, dok, sa druge strane, neki žele da iskuse sve čari romantičnog vikenda koje neko mesto može da ponudi. Za takve golupčiće smo istražili najpoznatija i najbolja romantična mesta u Srbiji za parove.

Mećavnik, Mokra Gora

Ima li boljeg rešenja od bežanja sa voljenom osobom daleko od ostatka sveta, tamo gde vas ujutru neće buditi škripa guma ili sirene automobila zbog špica u saobraćaju, već nežan cvrkut ptica? Mećavnik je mesto koje će oživeti bajku o kojoj pripadnice nežnijeg pola oduvek maštaju. Zamislite scenu: toplo jutro, kroz prozore nekoliko zračaka sunca uspeva da se probije i probudi vaše usnule oči, a, kada otvorite širom balkonska vrata, zapljuskuje vas prelep pejzaž planinskih visina, svež, blago oštar vazduh koji donosi mirise šarenog cveća i bilja koje se sa tolikom brigom i nežnošću gaji oko Mećavnika?

Možete izabrati da celog vikenda ostanete u sobi sa voljenom osobom i dahu etno duha kojim je ispunjen, ili obići mnogobrojne atrakcije koje Mokra Gora pruža. Možete otići na piknik ili šetnju kroz raščišćenu šumu da uživate u lepoti prirode i raznolikosti divljeg cveća, obilaziti niske etno kućice koje će vas vratiti u tradicionalno vreme vaših predaka, provozati se čuvenim vozićem’’Ćirom’’ ili odvojiti malo vremena i posetiti i proplancima planine Zlatibor koja se nalazi u blizini.

Hotel Leopold, Novi Sad

Ukoliko, pak, više uživate u graji grada, Hotel Leopold, koji se nalazi u Novom Sadu može biti pravo rešenje za Vas i Vašeg partnera. Ovaj hotel sa 5 zvezdica je izgrađen na samoj Petrovaradinskoj tvrđavi, a ceo je dekorisan u duhu renesanse.

Pored već pretpostavljene šetnje po Petrovaradinskoj tvrđavi i obilaska Novog Sada i svih njegovih lepota, čak ćete se i u samom hotelu osećati kao u romantičnom renesansnom dvoru, gde će sve pripadnice ženskog pola imati osećaj da su prelepe princeze koje će sa svojim prinčevima provesti bajkoviti vikend.

Vila Breg, Vršac

Vila Breg, pored soba i restorana, ima ulogu i spa centra, koji preferira sve više parova.

Vila Breg se nalazi na obroncima Vršačkih planina, a predstavlja luksuzan ambijent sa veoma uslužnim osobljem i bogatom wellness ponudom.

Sve sobe su uređene sa stilom, te ćete steći utisak da već živite na visokoj nozi, po svetskim i evropskim standardima. Kroz prozore i balkone se prostire pogled na panoramu samog grada, Vršca, i bogate bašte koje su sa velikom pažnjom dekorisane i negovane.

Što se wellness atrakcija tiče, u Vili Breg ćete moći da uživate i u spoljašnjem i unutrašnjem bazenu, a tu su i parno kupatilo i aroma tuševi. Pored toga, hotel nudi širok izbor prostorija za relaksaciju i sadržaje za sport i rekreaciju.

Ovde ćete, pored provedenog romantičnog vikenda sa osobom koju volite, moći i da uživate kao na filmu, u kantri kućicama visoke klase.

Zeleni čardaci, Tara

Etno selo Zeleni čardaci se nalazi nadomak planine Tare, ušuškano visokm četinarskim stablima i cvetnim proplancima. Ovo seoce je izgrađeno od nekoliko drvenih konaka za odmor, izgrađenih po ekološkim standardima, aimaju i prelep park, kamene stazice i klupice za odmor.

Iako hoteli sa 5 zvezdica uvek zvuče primamljivo, činjenica je da vas ništa neće opiti više od svežeg planinskog vazduha i prirodnog šarenila krošnji drveća i svežeg sezonskog cveća pored puta.

Moto ovog etno kompleksa je ’ni na nebu, ni na zemlji’, što savršeno opisuje osećaj svakog posetioca. Dok šetate stazicama napravljenih od krupnog kamenjai okruženim žbunjem i šarolikim cvećem, ili jednostavno odlučujete da uživate u etno ambijentu unutar konaka, sa tradicionalnim predmetima koji ocrtavaju srpsku kulturu različitog vremena, dok vam slavuji opuštaju misli svojom pesmom, polako ćete sa tla odleteti u ekstazu i imaćete osećaj da levitirate iznad raja.

Vrnjačka banja

Makar i jednostavno kampovali u obližnjoj šumi ili odsedali u nekom od pansiona koji više izgleda kao soba za studente, nego romantični ambijent za romantičan vikend, celo okruženje Vrnjačke Banje će Vas naterati da zaboravite i gde ste, mada će vas samo naterati da se još dodatno zaljubite u osobu sa kojom ste otišli.

U Vrnjačkoj banji postoje brojni hoteli u kojim će vas na krevetu, pri pristizanju u sobu, sačekati i posute latice ruža, a, ukoliko odučite da pobegnete u Vrnjačku banju tokom leta, očekujte da ćete naleteti na brojne manifestacije, najčešće koncerti poznatih grupa i individualaca.

Osim ovakvih festova, Vrnjačka banja obiluje restoranima, a možete jednostavno provoditi vreme u šetnji pored reke. I da, nikako ne zaboravite jedan katanac i marker, kako biste se i vi obeležili i zakleli na večnu ljubav jedno drugom na poznatom mostu ljubavi.

Vila Majur, Kelebija

Ukoliko ste raspoloženi za oživljavanje pravog romantičarskog duha, onda je Vila Majur savršeno rešenje za vas. Vila Majur nudi komforan ambijent, dinamično i senzualno dekorisan i odiše ljubavlju na svakom koraku. Ukoliko se odlučite da ostanete u unutrašnjosti vile, uživaćete u svim blagodetima njenog personalnog spa centra otvorenog za sve posetioce.

Sa druge strane, doživljaj možete upotpuniti i romantičnom vožnjom fijakerom sa ličnim šoferom, dok obilazite mesto pod sjajem noćnih bisera dok se na sedištu fijakera topite u zagrljaju voljene osobe.

Kako biste upotpunili veče, vila u ponudi ima i intimnost restorana u kom ćete i zaboraviti na prisustvo ostalih gostiju dok isprobavate vrhunske specijalitete profesionalnih kuvara uz ili bez romantičnih sveća, kvalitetno vino i tihe melodije tamburice.

Dvorac Fantast, Bečej

1919.godine, Bogdan Dunđerski, izuzetno imućan čovek u to vreme, je na svom imanju sagradio dvorac kakav je oduvek želeo. Ovo je mesto gde, i jedan ceo vek kasnije, magija postaje stvarnost. Muškarci postaju vitezovi na belim konjima, a devojke princeze velikih kraljevstava.

Dovrac je okružen zelenilom i panoramskim pogledom na vojvođanska prostranstva, tu postoji i ergela, prelepo uređen vrt i kapela, a sobe su veoma romantično i spokojno uređene. Za obilazak celog imanja će vam biti dostupan i lokalni vodič, a ergela je bogata sa 80ak konja, koja možete ili jahati ili se njima voziti u romantičnoj kočiji.

Dvorac Fantast je savršena kombinacija različitih umetnosti, te se za svakog može naći po nešto. Neki dolaze da ovde uživaju u arhitekturi, neki upijaju istoriju kojom odišu zidovi dvorca, neki uživaju u umetničkim delima kojima je celo imanje ukrašeno, a neki jednostavno dolaze kako bi probudili svoju međusobnu ljubav i vratili se u svet za koji smo mislili da postoji samo u bajkama Volta Diznija.

Krupajsko vrelo

Krupajsko vrelo je jedan od prirodnih lepota koje morate posetiti barem jednom u životu, bilo sami, bilo na ekskurziji ili, pak, u zagrljaju voljene osobe. Ono mesto odiše lepotom prirode, koja će Vas naterati da zaboravite na postojanje svih urbanističkih trendova kojima se guši svaki grad.

Krupajsko vrelo se nalazi u blizini Žagubice i pripada kraškim vrelima. Nalazi se u dolini Krupajske reke, po kojoj je i dobila ime. Okruženo je puzavicama i stablima različitih vrsta drveća, a postoje tvrdnje da se duboko ispod jezera kriju podvodne pećine i tuneli.

Voda je izuzetno hladna, ali opčinjava paletom boja koje se oslikavaju po njoj, od zelene i tamnoplave, do lepe tirkizne nijanse.

Salaš 137, Čenej, Novi Sad

Objekat Salaš 137 se nalazi u Čeneju, malom mestu nadomak Novog Sada. Ovo mesto u potpunosti odiše tradicijom, nalazi se na salašu i na svakom koraku možete osetiti duh vojvođanske tradicije.

Salaš 137 nije naročito veliki i svetski poznati hotel. Naprotiv, sadrži svega 13 soba, koje su redom uređene u Alt Deutsche stilu, a ono po čemu je hotel nadaleko poznat je konceptualna unikatna kuhinja. Pobeći na Salaš 137 će za Vas i Vašu drugu polovinu značiti beg u pravi raj! Inače, u sklopu salaša se nalazi i konjički klub ’’Jastreb’’, koji poseduje pitome konje plemenite vrste, te se možete oprobati i u jahanju, a u veoma estetski prijatnom restoranu ćete uveče, uz domaće obroke i domaće vino uživati i uz zvuke tamburice.

Ipak, Salaš 137 nije klasični etno hotel koji odiše isključivo starnama. Naprotiv, ovo je jedan od retkih hotela koji nosi titulu ’etno ambijenta’, koji se priklonio i urbanizaciji te sada, u sklopu hotela, postoji i svojevrsni wellness centar. Ovde ćete moći da uživate u toplim lekovitim saunama, a postoji i sala za fitnes u kojoj možete vežbati kad god to poželite.