Blog

Zabavne stvari koje možete da radite ako leto provodite u gradu

Nemojte da očajavate ako ste i ovog leta osuđeni na svoj grad, bez mogućnosti da odete negde (dalje) na letovanje.

Morate da priznate da situacija u gradu leti i nije toliko loša i da sasvim sigurno možete da pronađete aktivnosti kojima ćete upotpuniti svoj odmor.

To može da bude bilo koji vid zabave, ali slobodno vreme možete da iskoristite i za učenje i rad na sebi koje u pravom društvu i na pravi način takođe može da bude zabavno, mimo toga što je korisno.

Zato, „bukirajte“ svoj odmor i provedite slobodne dane radeći neke od ovih aktivnosti.

Svakog jutra kafa na drugom mestu

Vreme je da se posvetite svom gradu onako kako bi to uradio bilo koji turista. Vreme je da budete turista u sopstvenom gradu!

Vaš zadatak je sledeći – za onoliko dana odmora koliko imate na raspolaganju pronađite toliko kafića da svaki dan popijete prvu jutarnju kafu na drugom mestu.

Poenta je da odaberete kafiće u kojima do sada niste bili, a koji su slatki, ušuškani i prijatni za uživanje u miru i tišini.

Ponesite sa sobom knjigu ili slušajte omiljenu muziku i na nekoliko trenutaka ne radite apsolutno ništa, samo se „isključite“ i uživajte.

Nakon ovoga, dan može da počne.

Kupalište

Leto je, toplo je, naravno da se na vašoj dnevnoj maršruti mora naći neko od gradskih kupališta kako biste se rashladili i opustili.

Ako ste u Beogradu, na raspolaganju vam je Ada Ciganlija i mnoštvo bazena, pa iskoristite ono što vama najviše prija i odgovara.

Kupajte se, sunčajte, okupite društvo (jer je sigurno još neko u gradu osim vas) i zamislite da ste na najboljem letovanju ikad!

Večera uz čašu vina

Na kraju dana se počastite večerom u omiljenom restoranu uz čašu vina i neku svirku. Čist hedonizam!

Kao i u slučaju ispijanja jutarnje kafe, možete svaki put kada izlazite na večeru da posetite neki drugi restoran kako biste istražili mesta za koja ste čuli da su dobra, a koja još uvek niste posetili. Istražujte i zabavite se!

Sportske aktivnosti

Tokom dana, ukoliko vam se ne ide na bazen, možete da se bavite i sportskim aktivnostima kao što su vožnja rolera ili bicikla, teretana na otvorenom, preskakanje vijače ili jednostavno trčanje.

Ako ste do sada po ceo dan radili u kancelariji i sedeli, malo razmrdavanja će vam sigurno prijati, a uz to ćete se osetiti svežije, vitalnije i raspoloženije.

Eto prilike da izbacite iz sebe negativnu energiju i dovedete figuru do savršenstva!

Učenje (samo malo!)

Slobodno vreme možete da iskoristite i tako što ćete se posvetiti radu na sebi i, na primer, učenju stranog jezika ili drugih stvari za koje, dok radite, nikada niste imali vremena, a koje bi mogle da vam znače kako lično tako i profesionalno.

Ukoliko je to strani jezik, gotovo svaka škola stranih jezika ima posebne letnje programe i akcije, pa tako možete pronaći ubrzani kurs jezika po povoljnoj ceni, taman da sve savladate dok ste na odmoru.

U ovu avanturu možete poći sa društvom ili sami, a na časovima ćete sigurno upoznati još neke zanimljive ljude sa kojima možete da provodite slobodno vreme.

Efekat 2 u 1!