Blog

Kako povoljno urediti stan za studente?

Zna se da su veliki gradovi glavni obrazovno-univerzitetski centri. Zbog toga su i prva destibacija svih onih koji teže visokom obrazovanju. Svršeni srednjoškolci se najčešće iz ruralnih krajeva opredeljuju za odlazak u veliki grad kako bi proširili svoja znanja i stekli mnogo više prilika za zaposlenje.

Napuštanje rodnog mesta je odluka koja nije nimalo laka i nosi sa sobom brojna odricanja, promenu sredine i promenu dotadašnjeg načina života.

Studentski život nije nimalo lak. Iako mnogo tvrde da je reč o najlepšem životnom dobu, ipak život i školovanje studenata u velikom gradu često je veliko opterećenje za kućni budžet. Cena smeštaja, lokacija, školarina, knjige, sve košta. A tek ako stan treba opremiti, e onda su troškovi znatno veći. Prodaja stanova na Novom Beogradu je u porastu.

Među kupcima ima i onih koji svojoj deci žele da obezbede ugodan studentski život i priliku da ostanu u velikom gradu i svoje snove ostvaruju u gradu u kojem su sticali visoko obrazovanje. Baza za nove uspehe, pobede i utočište kada nije sve potaman jeste upravo stan u kojem student boravi. A kako ga opremiti da bi se studenti osećali bezbedno i udobno?

Rentiranje stana

Ako se stan iznajmljuje on može da bude opremljen, a u nekim situacijanma ga treba opremiti. Ioak, mnogo je lakše ako je stan potpuno namešten, a u tim situacijama su stanovi nešto skuplji. No, ima i stanova na dobroj lokaciji, ali nisu dobro opremljeni. E ni tada nije sve kako ste zamislili, zar ne? U svakom slučaju, koju god varijantu da izaberete, najpre obratite pažnju na potrebe koje student ima.

Šta kad pronađete adekvatnu površinu stana, po povoljnoj ceni i na odličnoj lokaciji, ali neopremljen? E pa dobro razmislite. Ne bi trebalo propuštati prilike, jer mnogi saloni nameštaja imaju popusti i za malo novca možete brzo i lako da opremite stambeni prostor.

Osim što ćete za male pare prostor opremiti, možete se poslužiti i nameštajem koji imate kod kuće, a koji ne koristite. Nameštaj bi trebalo da bude veoma jednostavan, a pre svega praktičan kako bi studenti mogli dobro da funkcionišu. Dovoljno ke da pribavite osnovne stvari kao što je krevet, garderober i noćni stočić.

U svakom studentskom smeštaju obavezna stavka jeste pisaći sto, lampa i udobna stolica. Dvosed ili sofa su odlične za dnevni boravak, a ne bi bilo loše ni ubaciti televizor, jer studiranje nije samo učenje i samo učenje. Druženje, zabava, sedeljke i zajedničko savladavanje gradiva samo su deo onoga što studentski život nosi sa sobom. Zato omogućite svom detetu da se udobno oseća i da studentske dane provodi u što prijatnijem ambijentu.

Na čemu još uštedeti?

Posebno se možete uštedeti na dekorativnim elementima. Iako ukrasni detalji daju poseban pečat svakom prostoru, ipak ih odmah ne morate sebi priuštiti. Od nekih stvari koje svakodnevno koristite možete napraviti odličnu dekoraciju. Recimo, iskoristite staru teglu i od nje napravite većnjak.

Mašta, lepak, kanap i eto ukrasnog elementa za vaš dnevni boravak. Stari stočić restaurirajte, dodajte police za knjige, ubacite ukrasne prostirke i jastuke i vaš stan ili stan za vašeg budućeg studenta izgledaće mnogo lepše i komfornije.